От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Щатският Институт по Медицина отговаря относно марихуаната

4 Април 2008 / 16:57  |  Автор: nmrp  | Категория: Любопитно , Здраве

Отговори на IOM (Щатския Институт по Медицина), 27.05.2002През 1970 г. Националната Академия на Науките на САЩ натовари IOM с функциите на консултативен орган на Федералното правителство. Ето заключенията на водещите учени в САЩ относно марихуаната:1. Създава ли марихуаната зависимост?

В сравнение с повечето други наркотични вещества... зависимостта сред потребителите на марихуана е относително рядка.Вид в-во / Създаване на зависимост сред потребителите в %

ТЮТЮН - 32%

АЛКОХОЛ - 15%

МАРИХУАНА - 9%

КОКАИН - 17%

ХЕРОИН - 23%В обобщение, някои потребители на марихуана развиват зависимост, но се оказва, че това е по-малко характерно за тях, отколкото за потребителите на други наркотични в-ва (включително алкохол и никотин). Съшо така се оказва, че зависимостта към марихуана е по-лека, отколкото зависимостта към други наркотични в-ва.2. Води ли марихуаната към твърди наркотици?

Няма доказателства, че марихуаната служи като "входна врата" към твърдите наркотици, базирайки се на нейните характерни психологически ефекти.3. По-вредна ли е марихуаната от тютюна?

Използвайки цигарите за сравнение, пушачът на марихуана приема в дробовете си четири пъти повече катран, отколкото пушача на цигари... Обаче, цигара с марихуана не е напълнена така плътно, както цигара с тютюн и затова количеството катрани, което се поема от цигара с марихуана е наполовина, отколкото при цигара с тютюн. В допълнение, мнозинството от пушачите на тютюн пушат значително повече цигари на ден, отколкото пушачите на марихуана.4. Причинява ли марихуаната рак?

Няма заключителни доказателства, че марихуаната причинява рак при хората, включително формите на рак, обикновенно свързани с употребата на тютюн.5. Причинява ли марихуаната други живото-застрашаващи здравни проблеми?

Общи епидемиологични данни от населението показват, че употребата на марихуана не е свързана с увеличаване на смъртността.6. Безполезна ли е марихуаната за медицински цели?

Гадене, загуба на апетит, болки и безпокойство... всички тези симптоми могат да бъдат облекчени от марихуаната. Въпреки, че някои лекарства са по-ефективни за тези проблеми, тяхната ефективност не е еднаква при всички пациенти.7. Причинява ли марихуаната мозъчни увреждания?

Ранни изследвания, показващи структурни мозъчни изменения при тежки потребители на марихуана, не са били потвърдени с по-напреднали методики.8. Причинява ли марихуаната мързел (амотивационен синдром)?

Когато тежката употреба на марихуана съпътства тези симптоми, канабисът най-често е посочван като причина, но няма убедителни данни, демонстриращи причинно-следствена връзка между употребата на марихуана и тези поведенчески характеристики.9. Водят ли наказанията до намаляване употребата на марихуана?

Има доказателства, че декриминализацията на марихуаната ще доведе задължително до чувствително нарастване на употребата й.
източник: www.mpp.org
КОМЕНТАРИ
Анонимен    1 Декември 2008 / 17:46  

mar
mnogo e qko da py6e6 mnogo
Анонимен    12 Декември 2008 / 13:21  

текила
всеки си има няква дрога.едни пият алкохол други пушат цигари ,а пък аз ......... марихуана
Анонимен    6 Септември 2009 / 16:12  

..
az pafkam i mi nema nsh :d
Анонимен    6 Септември 2009 / 16:12  

..
az pafkam i mi nema nsh :d
Анонимен    6 Септември 2009 / 16:13  

..
az pafkam i mi nema nsh :d
Анонимен    28 Октомври 2009 / 01:02  

:P
i az pafkam i namene mi nqmash nishto i mnogo qm koe kazal che nqmash apetit :d :d nee viarno mnogo qm daje edin hliab kato sedna samo Jogna :d

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
1 Love 1 Love 1 Love
1 Love 1 Love 1 Love
1 Love 1 Love 1 Love
Banner small text

                                        Фотограф София

cryptoblox